A szülők kiegyensúlyozottsága...

2019.02.16

Csodálatos dolog gyerekekkel dolgozni, hiszen velük rövidebb idő alatt is szép fejlődést érhetünk el. DE ha nem megfelelő a környezetük, akkor ez az eredmény talán csak átmeneti lesz!

Ennek egy nagyon tipikus példája egy kisfiú esete, akit dühkitörések miatt hoztak hozzám. Egy alkalom után elértük a fiúnál, hogy amikor kritikus szintet ért el benne a feszültség egy otthoni helyzet során, akkor magától felállt, kiment a helységből és kimozogta magából a feszültséget. Nyoma sem volt a régen "megszokott" dühkitörésnek. DE sajnos az eredeti probléma nem szűnt meg, sőt nap mint nap szembesült vele: Az édesapja pánikbetegség miatt nem volt képes törődni vele, emiatt a kisfiú attól félt, hogy nem szereti. Mindezt képtelen volt kifejezni, hiszen attól félt, hogy csak ront a helyzeten, és hogy úgyse hallgatja meg. Ez egyenes utat jelentett a düh felé. Sajnos az apuka nem volt hajlandó szembenézni a helyzettel és semmilyen segítséget nem vett igénybe a testi-lelki egyensúlya visszaszerzéséhez. Az anyuka mindent megpróbált, amit csak tudott, de nem tudta legyőzni az apuka közömbösségét. Így a kisfiú állapota egy idő után visszaesett, ismét viselkedési problémák léptek fel nála.

https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu

Ez egy durva esetnek számít, de mégis jól példázza, hogy miért fontos a gyerekekkel való munka során a szülőkkel is dolgoznunk! A mai világ számos kihívást állít elénk! Ember legyen a talpán, akit ez nem visel meg! Nem könnyű fenntartani a testi-lelki egyensúlyt. 2 gyerekes anyukaként én is rendszeresen igénybe veszem a kollégáim (stresszmentesítő) segítségét. (Pedig szerető családi háttér van mögöttem, évek óta azt csinálom, amit igazán szeretek, - és talán amire születtem ;) - már több mint, 10 éve Tai-chizom, de mégis szükségem van időnként a túlnyomásszelepek mélyebb szintű kinyitására.)

Természetesnek vesszük, hogy a kocsinkat, biciklinket... rendszeresen szervizeltetjük, hogy jól működjön. Önmagunkkal viszont nem mindig vagyunk ilyen figyelmesek! Pedig gyermekeink kiegyensúlyozottságához saját magunk stresszmentesítésére is szükség van! Mit ajánlok? Ide kattintva olvasható!

Szeretettel:
Széplaki Viki

Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés...
info@harmonizalas.hu

https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu

https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu